Hírek

20 szep
A kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet a gyerekek
Ceruza, filctoll, zsírkréta, víz- és akrilfesték – különböző technikával, de ugyanarról a témáról, a kézmosás fontosságáról készítettek alkotásokat a gyerekek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kórházhigiénés Osztályának pályázatára. A felhívásra harminchat pályamű érkezett, a legszebbeket csütörtökön, a Klinikai Központban rendezett ünnepségen jutalmazták.
19 szep
Újabb látogatási tilalom a Klinikai Központban
Teljeskörű látogatási tilalom lépett életbe a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán. A rendelkezés szeptember 19-től visszavonásig érvényes.
18 szep
Új fogászati kezelőegységek
Megújult fogászati kezelőkben várják ezentúl a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kar hallgatói az alapellátás keretein belül a pácienseket. A kar saját keretből modernizálta két tízszékes kezelőjét, melyek több mint húszéves elődjeiket váltották fel.
18 szep
Nemzetközi elismerés a kiváló szimulációs oktatásért
Kiválósági tanúsítványt kapott a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sebészeti Műtéttani Tanszéke és Interaktív Orvosi Gyakorlati Központja. Az intézmény kiemelkedő tevékenységét a világ egyik vezető szimulátorokat fejlesztő cége ismerte el. A tanúsítványt a debreceni szimulációs oktatásról tartott konferencián adták át kedden a Learning Centerben.
17 szep
A vármegyére is kiterjesztenék az iskola-egészségügyi szűrővizsgálatokat
Az új tanévvel az iskola-egészségügyi szűrővizsgálatok is elkezdődtek a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) Pósa utcai központjában. A Debreceni Egyetem, a város és a DAEFI együttműködésében működő programban évente mintegy tizennégyezer diák szűrését végzik el. A tervek szerint a szűrőprogramot a jövőben vármegyei szintre is kiterjesztenék.
16 szep
Két évtizedes sikertörténet a debreceni kardiológiában
A legmodernebb kezelési technikákat és a legkorszerűbb eszközöket használják a szakemberek a debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika húsz éve létrehozott szívelektrofiziológiai laboratóriumában, valamint aritmológia szakrendelésén – hangzott el a pénteki ünnepi eseményen. A szívritmuszavarokban szenvedő betegek 2004 óta egyre több olyan kezelést kaphatnak, melyeknek köszönhetően meghosszabbítható az életük.
13 szep
Központban a gyermeknőgyógyászat
Kétnapos kongresszust tartott Debrecenben a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság, ahol olyan témák kerültek napirendre, mint például a HPV elleni immunizációs program, a szexuális abúzus gyermeknőgyógyászati kérdései, a sporttáplálkozás nőgyógyászati vonatkozásai, a hormonális változások hatása a serdülő lányok sportteljesítményére, valamint az endometriózis kezelése serdülőkorban. Kiderült, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában olyan gyermeknőgyógyászati műt
13 szep
Száz éves a debreceni gyermekklinika
Centenáriumi tudományos ülésen emlékeztek meg arról, hogy száz évvel ezelőtt kezdte meg működését a debreceni Gyermekgyógyászati Klinika. Északkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legfontosabb gyermekellátó egészségügyi intézményében csaknem 100 orvos és 350 ápoló, szakdolgozó fáradozik a beteg gyerekek gyógyításán.
13 szep
Látogatási tilalom a Klinikai Központban
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Rehabilitációs részlegén 2024. szeptember 13-tól, péntektől teljeskörű látogatási tilalom lépett életbe a felső légúti megbetegedések halmozott megjelenése miatt. A rendelkezés visszavonásig érvényes.
09 szep
Fókuszban az emlődaganatos megbetegedések
Hazánkban továbbra is a mellrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés. Évente csaknem hatezer új emlődaganatos esetet diagnosztizálnak és háromezren meghalnak ebben a betegségben. A betegek huszonöt százaléka ötven évnél fiatalabb, öt százalékuk pedig harminc év alatti – hangzott el az idei Debreceni Emlő Napokon. A háromnapos szimpóziumon csaknem ötven előadás tartottak a diagnosztika és a terápia újdonságairól, a legújabb sebészeti, onkológiai, onkoradiológiai

Oldalak